Bezoek Rotary Gorinchem op 2 september 2013

"Aangezien muziek in het jaarthema van Rotaryclub Gorinchem actueel is werden wij verrast op een blokfluit recital van Eric Fennis.

Allereerst een welkomswoord door Piet Augustijn, over de functie en de historie van het stiltecentrum. In de ruime akoestiek van de toren kwamen de klanken van de blokfluit volledig tot zijn recht.

Eric Fennis bracht een zeer gevarieerd programma van componisten zoals Telemann, Jacob van Eyck en Bach. Maar ook Japanse en Schotse klanken vulden de Sint Jans Toren.

Een prachtige ervaring op een prachtige plek en geheel in stijl met de functie van het centrum."

Dhr D. van der Meulen, namens Rotary Gorinchem

 Rotarybezoek september 2013

Namens de club hartelijk dank voor het beschikbaar stellen van de Toren, afgelopen maandag 2 september.

Speciaal dank voor de vrijwilligers die hun tijd vrijgemaakt hebben om ons te ontvangen en een korte inleiding te geven over de achtergrond van deze bijzondere ruimte.

Het blokfluitconcert was een groot succes. Ontroerend hoe een klein instrument met beperkte mogelijkheden deze imposante ruimte kan laten klinken.

De virtuoze muziek van Jacob Jan van Eyke, Telemann en zelfs een cellosuite van Bach in bewerking voor blokfluit door Frans Bruggen kwam schitterend uit. De ruimte biedt de mogelijkheid een solo-instrument meerstemmig te laten klinken.

De solist was erg tevreden over de ontvangst en over de ruimte.

Albert Jan Schulte          YouTube film 1, 2 en 3

 

toren_0.jpg toren_1.jpg toren_2.jpg toren_3.jpg toren_4.jpg