In de Toren, centrum voor Herdenken, Bezinnen en Ontmoeten

 

De lichttrechter

In de voet van de toren het permanente kunstwerk de Lichttrechter, van beeldend kunstenaar Corrie van de Vendel. Een kunsttoepassing die op een natuurlijke manier gebruik maakt van het licht en respect toont voor het monumentale karakter van het gebouw.

Kunstwerk Ton Naron

Expositie 2021 Ton Naron

Aansluitend op de intenties van het centrum was er in de zomermaanden van 2021 een expositie van krachtbeelden, Khuyas genoemd van beeldend kunstenaar Ton Naron. Oude culturen kennen ‘wijsheid-bewaarders’, voorwerpen van kracht en transformatie in de natuurlijke vormen van hout, steen, kristal of meteoriet. De Khuyas van Ton Naron zijn een soortgelijke vorm van die oeroude krachtobjecten. Het is de Anima Mundi, die verondersteld wordt alle dingen van welke materie dan ook te bezielen. De wereldziel, waar wij in onze westerse cultuur van vervreemd zijn geraakt. Deze Khuyas kunnen op hun beurt ons weer bezielen, het zijn portalen naar een nieuw bewustzijn dat alles wat leeft en niet leeft met elkaar verbonden is.

Openingstijden

Het centrum In de Toren is geopend elke zaterdag van 13.00 - 17.00 uur en op de Culturele Zondagen 8 augustus, 12 september en 10 oktober van 13.00 - 17.00 uur

toren_0.jpg toren_1.jpg toren_2.jpg toren_3.jpg toren_4.jpg